Medicinhistoria - från Linné till idag.

Följ med på en dag med medicinhistoria från 1600 - talet till nutid. Hör om medicinalväxter i Linneträdgården som hade stor betydelse för dåtida medicus.

Förmiddagsfika - Kaffe/the och smörgås

Visning i Linnéträdgården - Medicinhistoria i växtriket
Visningen fokuserar på medicinalväxter. Linnéträdgården är en rekonstruktion av hur Linnés trädgård såg ut i mitten av 1700-talet. Varje växt var noga utvald av Linné och varje del av trädgården fyllde ett vetenskapligt och pedagogiskt syfte

Visning på Medicinhistoriska museet
På Medicinhistoriska museet guidas du genom medicinens, psykiatrins och apotekens historia. Medicinhistoriska museet speglar läkekonst från äldsta tid till nutid. Museibyggnaden med dess pampiga festsal är en upplevelse i sig. Huset uppfördes år 1900 för hysa administration och tjänstebostäder vid Upsala Hospital och Asyl, som vid tiden var ett av Sveriges största psykiatriska sjukhus. De äldsta delarna av museets samlingar utgörs av kirurgiska instrument från 1600-talet, men här kan du bekanta dig med allt från folkmedicin och äldre tiders läkeväxter till uppfinningar som tillhör 1900-talets medicintekniska utveckling. 

Egen tid i utställningarna
I museets basutställningar hittar du allt och lite till om läkekonst, medicin beredning och psykiatri genom tiderna.

Lunch i historisk miljö
inkl varmrätt, smör, bröd, sallad samt kaffe på maten.

Eget besök vid Linnés Hammarbys trädgård

Gården Hammarby är en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar. Den köptes av Carl von Linné 1758 som en tillflykt från Uppsalas osunda miljö. Här speglas både Carl von Linnés privatliv och hans vetenskapliga gärning. I den lummiga parken frodas många av de växter Linné själv odlade. Möjlighet till fika på caféet.

Tillval: Besök på Gustavianum med anatomiska teatern istället för Linnes Hammarby

Pris från: 659 kr per person
Tidsåtgång: 6,5 timme
Minimiantal: 20 personer